Článek

Veolia Energy streetball Ostrava

Profilová fotka

Mgr. Václav Severa

Vytvořeno:

Spoluautoři:

V uterý 14. 6. 2022 proběhl v Ostravě 2. ročník Veolia Energy streetbalu v Ostravě. Je to turnaj ve streetbalu (basketbal 3x3) základních a středních škol.

V Ostravě startovalo 12 týmů. Byly rozděleny do 4 skupin po 3 družstvech. Hrálo se systémem každý s každým. Vítězové skupin postoupili automaticky do čtvrtfinále, týmy na druhém místě si to rozdaly o postupové místo do čtvrtfinále.


Naše holky suverénně vyhrály skupinu, což jim zajišťovalo účast ve čtvrtfinále, ale tam bohužel narazily na pozdější stříbrné medailistky, a naše pouť za medailemi se rozplynula.


V doprovodném programu (střelbě trestných hodů proti ambasadorovi turnaje Ondřeji Balvínovi)) se soutěžilo o vstupenky na kvalifikační zápas na MS mezi ČR a Bosnou a Hercegovinou, které se bude konat v Pardubicích. Naše soutěžící byla velmi blízko, ale nakonec si vstupenky odvezla soupeřka, která zvítězila.


Všichni účastníci turnaje dostali tričko a čepici, ale také se mohli vyfotit s ambasadory turnaje, kterými byli Ondřej Balvín (český reprezentant v basketbalu, 217 cm vysoký pivot) a Eva Horáková Němcová.

Galerie